Wellness Info
You Are Reading
5 manieren om gemotiveerd te blijven
0

5 manieren om gemotiveerd te blijven

Het kan moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven om gezond te blijven. Zodra je motivatie daalt, is het gemakkelijk om jezelf ervan te overtuigen dat je een traktatie of beloning verdient voor al het harde werk dat je tot nu toe gedaan hebt. Maar als je dit te vaak doet, dan zal er nooit enige vooruitgang geboekt worden. Hier zijn 5 manieren om je motivatie gedurende de dag op peil te houden.

Imagine!

De eerste manier is door visualisatietechnieken, zoals je voorstellen hoe het zou voelen als je je doel bereikt hebt, of opmerken hoe goed je er al uitziet na slechts één week een nieuw dieetplan gevolgd te hebben. Als je de voordelen van gezond zijn kunt zien en voelen, blijft je motivatie hoog.

Doe het samen met een vriend

De tweede manier is door een vriend of familielid te zoeken om het samen met je te doen. Als je iemand hebt die je helpt je verantwoordelijk te houden, maakt dat het veel gemakkelijker om je aan je doelen te houden.

Maak een plan

De derde manier is door een plan te maken. Een specifiek doel voor ogen hebben, zoals 10 kilo afvallen in 2 weken, kan al een groot verschil maken. Je zult minder snel opgeven als je weet waar je naartoe werkt.

Stel enkele kortetermijndoelen

Ten vierde, stel ook enkele kortetermijndoelen. Dit zijn kleinere doelen die helpen op te leiden tot je hoofd om de juiste instelling te hebben. Als je dit eenmaal gedaan hebt, is het veel gemakkelijker om door eventuele hongergevoelens heen te prikken als je naar je lange-termijn doel toewerkt.

Beloon jezelf als je er bent…

De vijfde en laatste manier is door jezelf te belonen als je er eenmaal bent! Dit kan iets zijn als jezelf een nieuwe outfit kopen of jezelf mee uit eten nemen. De sleutel hier is dat als je dit te vaak doet, het zijn effect verliest omdat je eraan gewend raakt dat je je traktatie krijgt nadat je een week gezond gebleven bent, dan twee weken, dan drie weken! Het wordt verwacht en motiveert je niet meer op dezelfde manier . Bewaar het dus in plaats daarvan tot na het succesvol bereiken van je lange-termijn doel.