Wellness Info
You Are Reading
5 manieren om van die vervelende puistjes af te komen
0

5 manieren om van die vervelende puistjes af te komen

Je weet hoe het gaat: de ene dag loop je langs, je met je eigen zaken bemoeiend, en voor je het weet zit er een puist op je kin. Het lijkt wel of ze ook altijd op het slechtst mogelijke moment opduiken! Maar wanhoop niet – we hebben een paar goede tips om je snel van acne af te helpen. En we beloven dat deze remedies ook geen littekens achterlaten

1) Drink veel water en vermijd vettig voedsel

Als je uitgedroogd bent of vettig voedsel eet, komt olie vast te zitten in je poriën en verstopt ze met dode huidcellen. Daarom is veel drinken zo belangrijk voor wie een heldere huid wil, want het spoelt al het smurrie in je poriën.

2) Gebruik tandpasta

Deze methode is echt goedkoop, gemakkelijk, en overal verkrijgbaar! Maak je geen zorgen – de tandpasta hoeft geen pasta te zijn. Je kunt ook gel gebruiken. Zorg er alleen voor dat het muntachtig is, zodat het je een verkoelend effect op de huid geeft en tegelijk bacteriën doodt die misschien bijdragen aan de acne in je buurt.

3) Was met citroensap

Citroensap helpt toekomstige puistjes voorkomen door de olieproductie in je huid te verminderen. Smeer gewoon een of twee keer per dag wat op de aangedane plekken (laat het ongeveer 10 minuten zitten voor je het afspoelt), en hydrateer daarna als dat nodig is

4) Breng ‘s nachts honing op je gezicht aan

Wanneer suiker met water gecombineerd wordt , produceert het glycolzuur, dat een exfoliërende stof is die dode huidcellen helpt verwijderen en poriën ontstoppen. Je hoeft geen dure producten met glycolzuur te gaan kopen – je kunt je eigen maken met honing en suiker! Meng ongeveer een theelepel van elk in een kommetje tot ze een dikke pasta vormen, en breng het mengsel dan ‘s avonds op je gezicht aan. Spoel het er ‘s morgens weer af

5) Gebruik een aspirine masker

Om acne op natuurlijke wijze te behandelen heb je alleen wat aspirine en water nodig. Plet vijf tabletten tot ze tot een fijn poeder zijn geworden. Voeg 1 theelepel water toe om een dikke pasta te helpen maken. Breng dit mengsel op je aangedane plekken aan gedurende minstens 15 minuten per dag of naar behoefte .

Als je thuis bent, neem je een douche om alle aspirine te verwijderen. Vermijd zeker elk contact met je ogen – ook al is het maar aspirine, het kan nog steeds prikken!

Als je het goed doet, zou je in ongeveer twee weken of minder resultaat moeten zien. Probeer deze trucjes uit om je huid snel op te klaren!