Wellness Info
You Are Reading
Een goede nachtrust is heel wat waard!
0

Een goede nachtrust is heel wat waard!

Kom je iedere ochtend gebroken je bed uit? Word je midden in de nacht wel eens wakker omdat je echt niet lekker meer ligt en je geen fijne lighouding kunt vinden? Heb je het altijd óf te koud óf te warm? Dan is het wellicht tijd voor een nieuw bed. Een goede nachtrust is namelijk essentieel voor een goede dag. Je hebt je nachtrust echt nodig om er de volgende dag weer flink tegenaan te kunnen. Ook heb je een diepe slaap nodig om alle indrukken van de afgelopen dag te kunnen verwerken. Lukt dat niet? Dan kan het zomaar zijn dat je steeds meer problemen krijgt met je lijf en je geest.

Investeer in jezelf

Jij bent het waard om in te investeren. En dus is het helemaal geen gek idee om eens goed te kijken naar hoe jij het lekkerst ligt en (dus) welk matras het best bij jou past. Daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Ga eens langs bij de Beds & Bedding beddenspecialist. De experts kunnen je adviseren over de verschillende mogelijkheden op het gebied van bedden en matrassen. Ook kussens kunnen natuurlijk niet buiten beschouwing worden gelaten. Kies bijvoorbeeld voor een Vispring boxspring. Zo’n Vispring boxspring is er in veel varianten met verschillende aantallen binnenveren en matrasdiktes. De expert van Beds & Bedding kan je helpen jouw perfecte bed te vinden.

Gun jezelf de rust

Je wordt de hele dag geleefd. Je mobiel wijkt niet van je zijde, je zit achter de laptop en als je even pauze neemt speel je een spelletje op je telefoon of zet je de tv aan. Dat kan ervoor zorgen dat je hoofd veel te vol is met alle indrukken die je krijgt op een dag om lekker te kunnen slapen. Door een uur voor je gaat slapen je mobiel weg te leggen, je tv uit te zetten en je laptop dicht te klappen zul je merken dat je al veel meer ontspannen je bed instapt. Zet je je mobiel dan ook nog eens op vliegtuigstand, dan zul je merken dat je niet meer ligt te wachten op een appje dat binnenkomt of op een melding van een binnenkomende mail of like op een van je socials.

Maak het donker

Veel mensen lopen er in de lente en de zomer tegenaan dat het niet donker genoeg wordt om lekker te kunnen slapen. Toch heb je, ook in de lente en de zomer, je nachtrust erg nodig. Kies voor verduisterende gordijnen (bijvoorbeeld in de kleur van je nieuwe boxspring) en zorg er op die manier voor dat je iedere minuut slaap pakt die je maar kunt.

Zo zorg je goed voor jezelf!