Wellness Info
You Are Reading
Zo zorg je extra goed voor jezelf!
0

Zo zorg je extra goed voor jezelf!

Door drukte, stress, veel verplichtingen en weinig tijd is het lastig om genoeg aandacht te besteden aan jouw persoonlijke gezondheid en verzorging. Hierdoor kan het lastig zijn om hier tijd voor vrij te maken. Maar ondanks dat is het wel heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Hierdoor investeer jij in je mentale en lichamelijke gezondheid. Daarom zijn hier een aantal eenvoudige tips waardoor jij extra aandacht kan geven aan jouzelf zonder hier veel tijd voor te hebben!

Gezond eten is the key

Voeding is jouw brandstof. Wanneer dit bestaat uit gezonde, vezelrijke en eiwitrijke producten kun je langer en beter functioneren. Wanneer je kiest voor een voedingspatroon met veel groenten, fruit, eiwitrijke producten en gezonde vetten heeft dit effect op de lange termijn. Suikerrijke producten geven een energiepiek waarna deze snel inklapt. Hierdoor blijf je zitten met vermoeidheid en een gebrek aan energie. Bij gezonde producten heb je voor de lange termijn een verzadigd en energiek gevoel. Kies dus voor de gezondere keuzes. Natuurlijk kun je hierbij nog steeds zo nu en dan ‘cheaten’ maar houd de basis maaltijden gezond! Zo investeer je in jezelf op de korte en lange termijn!

Plan ontspanning in

Een drukke agenda leent zich niet voor het inplannen van rustmomenten. Maar hoewel dat soms moeilijk is, leidt het inplannen van rust momenten voor meer productiviteit. Zo kun je op de lange termijn meer werk verzetten in minder tijd! Door momenten van rust te hebben, kun je hierna weer tegenaan. Ontspanning is voor iedereen weer anders; dit is afhankelijk van waar jouw voorkeuren liggen natuurlijk. Je kunt kiezen voor een (kleine) wandeling maar ook voor een uurtje of half uurtje heel intensief sporten om zo alle stress en drukte in jouw hoofd kwijt te raken.

Word zen in een wellness centrum

Naast korte, dagelijkse rustmomenten is het regelmatig inplannen van een relaxmoment in de sauna ook heel bevorderlijk voor jouw gezondheid. Kies voor wellness arrangement en kom helemaal tot jezelf tijdens massages, opgietingen, het bezoeken van sauna’s en genieten van (stoom)baden. Ga alleen, met jouw partner, vriend of vriendin en kom helemaal tot rust. Dit kan ook prima gecombineerd worden met een hotelovernachting, weekendje weg, heerlijk diner of andere activiteiten. Zo ben je echt even helemaal weg!

Lezen of schrijven helpt om alles op een rijtje te krijgen

Door een goed boek te lezen of door juist zelf het een en ander op te schrijven creëer je orde en rust in je hoofd. Kies er daarom voor om hier tijd voor te maken wanneer je de bomen door het bos niet meer ziet. Dit hoeft maar 10 minuten te duren maar is wel heel effectief. Kies voor een leuk en mooi boekje om alles op te schrijven en leg deze op een zichtbare plek; zo wordt het leuk om dit te doen! Bij het kiezen van boek is het belangrijk dat deze ontspanning biedt. Een heel informatief boek kan zeker voor ontspanning zorgen maar dit is wel afhankelijk van jouw voorkeuren. Vaak zijn romans of thrillers een goede keuze om helemaal in het verhaal op te gaan en zo tot rust te komen.