Wellness Info
You Are Reading
Een bezoekje aan de tandarts is belangrijk
0

Een bezoekje aan de tandarts is belangrijk

Wil je goed voor jezelf zorgen? Dan zorg je voor voldoende beweging en je eet gezond. Je laat, met enige regelmaat, je bloeddruk controleren en je pakt iedere dag even een half uurtje frisse lucht. Je ontspant na een dag hard werken en je maakt plezier. Dat klinkt allemaal simpel genoeg. Toch is er nog iets dat je niet mag vergeten: het inplannen van een bezoekje aan de tandarts én de mondhygiënist. Je gebit is maar een klein onderdeel van je lijf, maar wel van essentieel belang!

Bezoek de tandarts regelmatig

Het is verstandig om iedere zes maanden een bezoekje te brengen aan, bijvoorbeeld, Tandarts Amstelveen. De tandarts doet meer dan het alleen controleren op gaatjes in je tanden en kiezen. Hij of zij zal ook de staat van je tandvlees en tong controleren en je advies geven over het op de juiste wijze schoonmaken van je gebit. Dit is heel belangrijk voor je gezondheid. De slijmvliezen in je mond zijn namelijk nogal gevoelig en kunnen, wanneer zij ontstekingen vertonen, voor ernstige problemen zorgen. Ook verderop in je lijf. Denk bijvoorbeeld aan je hart. Een ontsteking in je mond kan een directe invloed hebben op je algemene gezondheid.

En vergeet de mondhygiënist niet

Ook het bezoeken van de mondhygiënist, bijvoorbeeld Mondhygiënist Amstelveen, is van groot belang. Door met enige regelmaat, ook liefst minimaal 2 maal per jaar, de mondhygiënist te bezoeken zorg je extra goed voor jezelf. De mondhygiënist zal plaque verwijderen en je pockets (de ruimte tussen je tandvlees en je tanden en kiezen) controleren. Ook zal de mondhygiënist je, als dat nodig is, opnieuw leren poetsen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn op het moment dat je overstapt van een handtandenborstel naar een elektrisch exemplaar.

Wat als je bang bent voor de tandarts?

Veel mensen zijn bang om naar de tandarts te gaan. Dat kan meerdere redenen hebben. Ervaringen uit het verleden, bijvoorbeeld, kunnen heel lang nawerken. Dit zorgt er dan weer voor dat ze niet (meer) naar de tandarts gaan, met alle gevolgen van dien. Het is dan echt verstandig om contact op te nemen met Angst Tandarts Amstelveen. Het is misschien even een flinke stap om een afspraak te maken, maar het is echt de moeite waard. De angsttandarts neemt rustig de tijd om je gebit te controleren en om (eventuele) herstelwerkzaamheden uit te voeren. De angsttandarts zorgt ervoor dat ook jouw gebit weer in topconditie komt!