Wellness Info
You Are Reading
5 voedingsmiddelen die je immuunsysteem een boost kunnen geven
0

5 voedingsmiddelen die je immuunsysteem een boost kunnen geven

Het immuunsysteem is een netwerk van gespecialiseerde cellen, weefsels en organen die samenwerken om het lichaam tegen infecties te beschermen. Het proces begint in het beenmerg waar witte bloedcellen worden aangemaakt. Deze cellen gaan naar buiten in de bloedbaan en het lymfestelsel om hun beschermende werk voort te zetten. Deze blog gaat in op vijf voedingsmiddelen die je immuunsysteem op natuurlijke wijze kunnen helpen oppeppen als je het gevoel hebt dat het door ziekte of stress verzwakt is. Lees je mee?

Knoflook

Knoflook is een bekende versterker van het immuunsysteem. Het bevat allicine, een verbinding die infecties helpt bestrijden. Van knoflook is ook aangetoond dat het de algemene gezondheid en het welzijn helpt verbeteren. Voeg knoflook toe aan je favoriete gerechten of neem het als supplement in capsulevorm.

Echinacea

Echinacea is een bloeiende plant die al eeuwenlang gebruikt wordt bij de behandeling van allerlei ziekten. De wortel van de plant is vooral heilzaam om het immuunsysteem op te peppen. Je kunt echinacea supplementen vinden bij de meeste apotheken en natuurvoedingswinkels.

Gember

Gember is een ander kruid dat al lang gebruikt wordt om de algemene gezondheid te verbeteren. Gember is een natuurlijke ontstekingsremmer en kan helpen de symptomen van veel aandoeningen van de luchtwegen. Het kan ook in supplementvorm worden ingenomen of aan je favoriete gerechten worden toegevoegd.

Zink

Zink is een mineraal dat essentieel is voor een gezond immuunsysteem. Een tekort aan zink is in verband gebracht met een aantal gezondheidsproblemen, waaronder een verminderde immuniteit. Je kunt zink uit veel verschillende voedingsmiddelen halen, waaronder vlees, gevogelte, zeevruchten, noten en zaden.

Vitamine C

Vitamine C is bekend om zijn vermogen het immuunsysteem te stimuleren. Het zit in veel groenten en fruit, vooral in citrusvruchten. Je kunt ook vitamine C supplementen nemen om je immuunsysteem goed te laten werken.

De vijf hierboven genoemde voedingsmiddelen zijn maar een paar voorbeelden van natuurlijke manieren om je immuunsysteem te stimuleren. Er zijn er nog veel meer!