Wellness Info
You Are Reading
5 producten die je een geweldige energieboost geven
0

5 producten die je een geweldige energieboost geven

Je hebt misschien wel eens gehoord dat “je bent wat je eet”, maar het blijkt dat dit ook in letterlijke zin waar is. In feite wordt je stofwisseling grotendeels bepaald door het voedsel dat je in je lichaam stopt. Het eten van deze 5 voedingsmiddelen geeft je stofwisseling een flinke oppepper en maakt al die aankomende nieuwjaarsvoornemens veel gemakkelijker vol te houden!

Koffie

Ja, je leest het goed. Die cappuccino of ijskoffie die je tijdens je ochtendpauze drinkt, kan gunstiger zijn voor gewichtsverlies dan je beseft. De cafeïne in zowel gewone als decaf koffie stimuleert het metabolisme tot 4 uur nadat het ingenomen is, en verhoogt het aantal verbrande calorieën terwijl je in rust energie verwerkt.

Groenten

Deze lijkt eenvoudig genoeg, maar veel mensen zien de kracht van groene groenten over het hoofd. Groenten zoals broccoli en spinazie bieden een overvloed aan voordelen in vergelijking met andere voedselopties; ze vullen je zonder je vol te stoppen en bevatten antioxidanten die de immuniteit stimuleren en verschillende ziekten voorkomen. Maaltijden die uitsluitend uit groenten bestaan kunnen daadwerkelijk helpen om de stofwisseling te versnellen. Dit soort maaltijden verhoogt het basaal metabolisme , dat is de hoeveelheid energie die je lichaam verbruikt als je in rust bent.

Haver

Van calorierijke ontbijten wordt vaak aangenomen dat ze het meest effectief zijn om af te vallen, maar dat is niet altijd waar. Het blijkt dat het eten van een vullend ontbijt de stofwisseling in feite meer stimuleert dan het eten van een gelijkwaardige maaltijd in kleinere porties gedurende de dag. Een kom vezelrijke havermout of cornflakes is een prima manier om je ochtend te beginnen!

Eieren

Vergeet wat je gehoord hebt over eieren die slecht voor je zijn – ze zijn een van de meest voedingscomplete voedselbronnen van de natuur en hebben absoluut geen bijwerkingen. Ze bevatten eiwitten die de eetlust reguleren en de stofwisseling verhogen, waardoor ze een uitstekend onderdeel zijn van elk dieetplan . Combineer eieren met spinazie of tomaten voor een nog grotere oppepper!

Groene thee

Dit oeroude elixer wordt door velen beschouwd als een wondermiddel. Het zit vol met antioxidanten die cholesterol verlagen, hart- en vaatziekten voorkomen en de bloeddruk verlagen. Maar misschien is het meest indrukwekkende voordeel wel de manier waarop het hongergevoel afremt, waardoor afvallen veel gemakkelijker wordt! Groene thee kan warm of koud gedronken worden, dus probeer ‘s middags een kopje te drinken als je een energieboost nodig hebt.

Er zijn talloze strategieën om je stofwisseling te stimuleren , maar deze 5 voedingsmiddelen behoren tot de beste opties die er zijn. Probeer ze eens uit – ze zullen je niet alleen helpen sneller af te vallen, ze kunnen je dagelijks leven ook gewoon gemakkelijker maken!