Wellness Info
You Are Reading
Zorgverzekering kiezen: waar moet je op letten?
0

Zorgverzekering kiezen: waar moet je op letten?

Om zoveel mogelijk uit het leven te halen is het belangrijk dat jouw gezondheid voorop staat. Maar hoe gezond je ook leeft, je kunt onverhoopt toch ziek worden. Ook kun je bijvoorbeeld een arm breken tijdens het sporten of plotseling last krijgen van blessures. Alsof dit al niet vervelend genoeg is kunnen de zorgkosten hierbij ook nog eens flink oplopen. Daarom is het verstandig om een goede zorgverzekering voor jezelf te regelen. Wij zetten hier de belangrijkste zaken voor je op een rijtje waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste zorgverzekering, zodat je onbezorgd kunt genieten van het leven.

Begin bij de basisverzekering

Je staat er natuurlijk liever niet bij stil, maar er kan je als mens altijd iets overkomen. Wanneer je gezondheidsklachten hebt wil je daarom zo snel mogelijk naar de dokter kunnen om te zorgen voor een spoedig herstel. Met een goede basisverzekering kun je direct bij de huisarts en het ziekenhuis terecht. Medische zorg is alleen niet gratis. Om de zorgkosten die je hier maakt te dekken sluit je een ziektekostenverzekering af die past bij de zorg die jij nodig denkt te hebben. Kijk altijd goed naar de polisvoorwaarden van jouw verzekeraar zodat je precies weet welke zorgkosten gedekt zijn.

Informeer naar een uitgebreidere dekking 

Naast de standaard dekking kan het soms voorkomen dat je extra zorg nodig hebt. Hier zijn dan ook extra kosten aan verbonden. Bijvoorbeeld wanneer je een blessure hebt en fysiotherapie nodig hebt. Hier kun je dan een aanvullende module voor afsluiten waar een aantal bezoeken aan de fysiotherapeut bij inbegrepen zitten. Ook zijn er extra pakketten voor bijvoorbeeld alternatieve zorg. Heb je een bril of draag je contactlenzen? Hier kun je ook een aanvullende zorgverzekering voor afsluiten waarbij de kosten voor een nieuwe bril of lenzen deels worden vergoed.

Vergeet je gebit niet

Je gebit is een essentieel onderdeel van je lichaam. Naast de dagelijkse poetsbeurten is het aan te raden om minstens eenmaal per jaar voor controle langs de tandarts te gaan. Zo voorkom je dat er gaatjes ontstaan en kunnen kleine afwijkingen in jouw gebit snel worden verholpen. Met een tandartsverzekering worden de kosten voor tandzorg tot een bepaald bedrag per jaar vergoed. Vraag na bij jouw verzekeraar wat er allemaal onder de dekking voor tandzorg valt. Op die manier weet je precies welke behandelingen voor jou wel of niet zullen worden vergoed.